Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Счупен механичен компонент довел до проблема с DRS-а на Алонсо

Счупен механичен компонент довел до проблема с DRS-а на Алонсо

31
0
Фернандо Алонсо

Екипът на Ферари приключи разследването за проблема с DRS-а на Фернандо Алонсо по време на Гран при на Бахрейн. Изводът от направените проверки е, че проблемът е бил причинен от счупването на механичен компонент в системата. От Скудерията уточняват, че подобно нещо се случва за първи път, откакто се използва подвижното задно крило.

В Маранело не са притеснени от проблема с DRS-а в дългосрочен план, но ще обърнат още по-голямо внимание на издръжливостта. Разочарованието на пистата Сахир бе сериозно, тъй като темпото на двукратния световен шампион в дълги серии бе многообещаващо. Анализите на тима показват, че Алонсо определено е можел да се бори със Себастиан Фетел (Ред Бул) за победата в четвъртия кръг от шампионата на F1, ако нямаше грижи с техниката.

Трудно е да си спомня състезание, в което толкова неща да са се обърквали. Грижите с DRS-а не позволиха на Фернандо да се бори с Фетел за победата. При Фелипе [Маса] на два пъти имаше свързани с гумите проблеми, които го извадиха от зоната на точките, а финал в топ 5 бе съвсем постижима цел. Имахме потенциал за страхотни резултати, но не успяхме да го направим отчасти заради външни причини – коментира шефът на екипа Стефано Доменикали.

Той заяви, че работата по издръжливостта ще се извършва с още по-голямо внимание от тук нататък, както и че е необходимо да продължи развитието на колата.

– През първите четири старта този сезон не успяхме да вземем точки, които по принцип можехме да спечелим. Разликите в класиранията за двата шампионата изглеждат доста големи, но не бива да се обезкуражаваме, а тъкмо напротив. Вече сме виждали как нещата се променят страшно бързо – и в наша полза, и не в наша. Вярваме, че сме в състояние да останем в битката за титлите до финала на сезона. Този път сме в борбата от самото начало, което не ни се беше случвало от известно време – допълни Доменикали.