Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сделка с Ферари никога не е била опция за нас, обявиха от...

Сделка с Ферари никога не е била опция за нас, обявиха от Макларън

3292
0
Макларън, Карлос Сайнц
снимка: Макларън

Сделка с Ферари за доставка на двигатели никога не е била опция за екипа на Макларън. Това заяви изпълнителният директор на тима Зак Браун.

В уикенда за Гран при на Русия бе обявено, че от 2021 г. екипът от Уокинг ще използва отново моторите на Мерцедес. Договорът със сегашния доставчик Рено изтича след края на следващия сезон и няма да бъде подновен.

В Макларън са се договорили с Мерцедес, като се появиха слухове, че това може да означава оттегляне на заводския тим на Сребърните стрели. Днес излезе информация, че като част от сделката, Ландо Норис вече е част от програмата за пилоти на Мерцедес.

„Във Формула 1 трябва да гледаш на нещата в по-дълъг период от време. А не само няколко състезания, каза Браун. – Очевидно двигателят на Ферари в момента изглежда изключително силен. Но вижте къде бяха в Мерцедес в последните години.

Те бяха страхотно мерило за всички. Не сме обсъждали варианта Ферари. Партньорство с тях би било влизане в конфликт на бранда ни при серийните автомобили. А за нас няма смисъл да правим и двигатели. И никога не сме обсъждали такъв вариант.“

Браун заяви още, че в Макларън са щастливи от сделката с Мерцедес, която е била инициирана от спортния директор на тима Андреас Зайдъл.