Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сделката с Канада би трябвало да бъде финализирана скоро

Сделката с Канада би трябвало да бъде финализирана скоро

24
0

След като и преди имаше такива слухове, сега отново пресата в Монреал говори, че Гран при на Канада ще се завърне в календара на Формула 1.

Местните и федералните власти ще си партнират с Бърни Еклестън във въпросната инициатива. Близо една трета от приходите, генерирани от продажбата на билети и реклама, ще бъдат върнати в държавата. Междувременно шефът на Формула 1 ще отговаря за промотирането на надпреварата на местно ниво.

Автомобилните производители в спорта настояваха за завръщане в Канада, тъй като Северна Америка продължава да бъде голям пазар за автомобилните компании, спонсорите и серията инвеститори. И така, въпреки че тепърва предстои да се финализира споразумението, то Еклестън наскоро обеща, че Канада ще се появи в календара от Формула 1 през 2010 година.

Миналата седмица кметът на Монреал, Джералд Трембли, каза, че очаква споразумението с ФОМ (компанията на Бърни Еклестън) да бъде финализирано съвсем скоро. Действително в общината са оптимистично настроени, но не бързат да се радват, преди всичко да бъде подписано.

Междувременно до придвижването на предложението за връщане на Гран при на Канада се стигна, след като Бърни Еклестън намали исканата сума. Първоначално той искаше от организаторите на надпреварата 175 милиона долара за петгодишен договор, но в последствие намали сумата на 75 милиона.

Очаква се да има официално съобщение в следващите няколко седмици.