Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сделката с Ред Бул не се влияе от бъдещето на Рено в...

Сделката с Ред Бул не се влияе от бъдещето на Рено в спорта

53
0

Сделката между Ред Бул и Рено, която е на път да се осъществи официално скоро, няма да бъде повлияна от бъдещето на френската компания в спорта. Това заяви спортният директор на Биковете Кристиан Хорнер.

В момента Рено води преговори за закупуването на екипа на Лотус, като разговорите са в много напреднала фаза. Според последните информации остава да бъдат уточнени допълнителните финансови приходи, които Рено ще получава като исторически отбор във Ф1, при положение че се завърне като заводски екип в спорта.

По този въпрос в момента има разминавания с управляващия търговските права в спорта Бърни Екълстоун и това пречи засега сделката да стане факт. Британецът имаше на два пъти разговори в уикенда в Абу Даби с президента на Рено Спорт Ф1 Жером Стол точно по отношение на конструкторския бонус за френския концерн.

Според „Аутоспорт” последната оферта от Екълстоун е била изложена и сега тя трябва да бъде обсъдена от Стол с големия бос на Рено Карлос Гон. Ако тя бъде отхвърлена, това ще значи и край на варианта за закупуването на Лотус.

Според Хорнер обаче за Ред Бул е без значение какво ще се случи между Рено и Лотус, тъй като при всички положения екипът от Милтън Кийнс ще продължи да участва във Ф1 догодина със своя план за двигатели.

Хорнер по всяка вероятност има предвид, че дори френския концерн да не купи Лотус и да се оттегли от спорта, то той ще доставя тазгодишните си задвижващи системи на Ред Бул за 2016 г. „Ситуацията е ясна и ние имаме споразумение за следващата година. Бих искал да ви кажа какво е, но за жалост не мога”, каза още Хорнер.