Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сделката за Супер Агури отново пред провал?

Сделката за Супер Агури отново пред провал?

43
0

Въпреки планираната предстояща продажба на Супер Агури и поемането на отбора от финансовата група Магма все още изглежда, че сделката не е напълно финализирана. До сега бе известно, че развитието на колата и получаването на жизненоважните резервни части вероятно ще се забавят до края на май. Сега обаче изглежда, че сделката е пред провал.
Според сведенията до този момент се знаеше, че Магма са намерили в лицето на Dubai International Capital (DIC) стабилен инвеститор от Близкия Изток. Сделката обаче се проточи и не стигна до официално финализиране. Според grandprix.com арабите са имали намерение да инвестират и във футболния отбор Ливърпул. В последния момент обаче те са се отказали от тези си планове, което според сайта е много вероятно същото да се случи и с екипа на Супер Агури и арабите въобще да не инвестират пари на острова.
Ако сделката действително пропадне на преден план бил готов веднага да излезе немски инвеститор, желаещ да поеме екипа или поне части от него. Все още не се споменават името му, но според слуховете ставало дума за известен производител или доставчик на части.