Начало Автомобили SEAT с концепция за електрически скутер

SEAT с концепция за електрически скутер

239
0
SEAT eScooter
снимка: SEAT

SEAT навлиза в нов сегмент, засилвайки работата си в посока подобряване на градската мобилност. Марката създаде концепция за електрически скутер, наречена eScooter. Моделът е с характеристики, еквивалентни на такъв с двигател 125 куб. см. Плановете са SEAT да започне продажбите през 2020 г., а официалното представяне на концепцията ще се състои след по-малко от две седмици в Барселона, Испания.

Стратегията на SEAT за градска мобилност се съсредоточава върху това да предложи адекватни решения за придвижване. Освен eScooter част от нея са още концепцията Minimo и eXS KickScooter.

„Придвижването е едно от сериозните предизвикателства в постоянно растящите големи градове“, коментира президентът на компанията Лука де Мео. „С eScooter правим следващата крачка от нашата стратегия за микромобилност. Това е първият модел от този тип в историята на бранда ни.“

Барселона е европейският град с най-много мотоциклети на глава от населението. Изобщо цяла Испания има сериозни традиции в придвижването на две колела, а световният MotoGP шампионат и по-малките класове на първенството са сред най-популярните спортове в страната. SEAT, чиято централа е в Марторел – също в Каталуния – ще работи по проекта си за електрическия скутер с базирания в Барселона производител на мотори Silence.

Марката освен това работи по варианти за споделени пътувания. Компанията вече предлага такава услуга, наречена Respiro. Мотото й е: „Свободата да имаш кола и да плащаш единствено, когато я използваш“. Моделът eXS KickScooter пък е общ проект със Segway и също ще е наличен за споделени услуги.