Начало Автомобили SEAT създаде дантелена реплика на Mii

SEAT създаде дантелена реплика на Mii

36
0

SEAT създаде първият изцяло „платнен” автомобил, конструиран изцяло от дантела. Проектът е реплика на модела Mii by MANGO и е изпълнен в Лондон в рамките на три дни.

За изработката на необикновения автомобил са използвани 45 метра дантела и 25 килограма смола, с която те да бъдат закрепени в съответните форми. Колелата са от 10 метра черна дантела. Общо 8 души са работили по модела.

– Градският автомобил Mii by MANGO е най-стилният начин за пътуване и пазаруване. Радваме се, че успяхме да направим толкова креативен и иновативен проект – коментира маркетинг шефът на SEAT Великобритания Крис Стивънс.

SEAT Mii by MANGO е специална версия на градския модел, за който автомобилният производител си сътрудничи с испанската модна компания. Предлага се в три цвята и два варианта (три или пет врати) с контрастиращ интериор.

Моделът бе представен на автомобилния салон в Женева през март тази година. Той е на върха в гамата на Mii, като ексклузивният му характер е съчетан с обичайната практичност и функционалност на колите на бранда.