Начало Автомобили Сеат представи новата Ibiza

Сеат представи новата Ibiza

30
0
Ibiza,Сеат

Сеат преработи своята Ibiza, като новата генерация на този модел ще стартира с продажбите през пролетта. Лицето на новата Ibiza е доминирано от нова трапецовидна решетка с логото на марката, вградено в нея. Благодарение на дизайна на външните линии колата изглежда по-широка. Предната и задната броня също са значително променени. Акцентите в тях са ясно видими най-вече при варианта FR.

Ръбестите форми на фаровете са типични за новата концепция в моделите на Сеат. Като опция се предлагат биксенонови светлини и дневни светлини с LED.

В страничния вид е заложено на характерната „Línea Dinámica“. Тя преминава от фаровете, през силно подчертаните предни калници и завършваща в задната врата. Втора линия минава през задните калници и завършва при задните светлини.

При бензиновите агрегати се предлагат 1,2 и 1,4-литрови двигатели, оборудвани с директно впръскване, компресор и турбо, с мощност между 60 и 150 к.с. Най-мощният двигател се предлага със скоростна кутия DSG, с която ускорението от 0-100 км/ч става за 7,8 секунди. Максималната скорост е 212 км/ч. Този двигател се предлага и за комбито Ibiza ST, като там носи названието Ibiza ST FR.

Най-икономичен определено е варианта Ibiza 1.2 TDI E-Ecomotive със система старт-стоп. Тук разходът е едва 3,4 л./100 км., а изхвърляните вредни емисии са 89 г./км. При това във всеки от трите варианта на каросерия – купе, комби и хечбек. Този двигател има мощност от 75 к.с. и въртящ момент от 180 Nm. Най-мощният дизел пък е 2.0 TDI, чиято мощност е 143 к.с.

Подновени са и нивата на оборудване.