Начало Автомобили SEAT представя новата марка CUPRA на Автосалон София 2019

SEAT представя новата марка CUPRA на Автосалон София 2019

862
0

На щанда на испанската марка SEAT на Автосалон София тази година могат да се видят и модели на новата марка CUPRA. Уникалният бранд разработва нови автомобили, които са комбинация от мощност, лекота на шофиране и функционалност с изискан дизайн. На тазгодишния автосалон посетителите могат да видят първия модел на марката – високотехнологичният SUV Cupra Ateca.

SUV-ът на CUPRA се отличава с изключителен баланс между удоволствието от спортното шофиране и удобството в ежедневното управление

Автомобилът разполага с впечатляващ набор от технологични решения, които го поставят на равно с автомобили модели от премиум класа. Оборудван е с четирицилиндров двулитров турбо бензинов 2.0 TSI двигател, който осигурява мощност от 300 к.с. Скоростната кутия е седемстепенна автоматична с двоен съединител DSG и задвижване 4×4 4Drive.

Любителите на автомобилите могат да видят също така забележителния Leon ST CUPRA R 300 hp с 4×4 задвижване. Той е най-бърза кола на щанда на SEAT и CUPRA с ускорение от 4,9 секунди до 100 км. Новото ексклузивно предложение CUPRA R пристига в специално изпълнение с ефективна спирачна система Brembo. Екстериорната визия е впечатляваща с карбонови елементи, още по-спортни седалки тип Bucket и тапициран с кожа Alcantara спортен мултифункционален волан. От SEAT са подготвили ексклузивно предложение за Leon ST CUPRA R 300 hp DSG 4Drive. Само в рамките на Автосалон София цената на тази бърза и яростна кола е 74 400 лв. с ДДС.

От моделите на SEAT посетителите могат да видят новия флагман на марката – 7-местният SUV (с право на данъчен кредит) SEAT Tarraco

Колата е с двулитров дизелов двигател със 190 к.с. и седемстепенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител DSG и задвижване 4×4 4Drive. На щанда е и SEAT Arona TGI – първият SUV на пазара, задвижван от природен газ.

SEAT Tarraco символизира навлизането на марката в all-terrain категорията за автомобили с до 7 места. Tarraco демонстрира новия дизайнерски стил, който ще бъде следван от компанията. Всичките му двигатели са оборудвани с директно впръскване, турбокомпресор и технология Start & Stop. Агрегатите са с мощност от 150 и 190 к.с.

Любопитното за Tarraco, е че зад испанската му визия тече немска кръв. Автомобилът слиза от поточната линия на концерна в германския град Волфсбург. Атрактивното предложение само за рамките на автосалона за SEAT Tarraco стартира от 48 103 лв. с ДДС.

SEAT Arona е първият автомобил в SUV серията на SEAT, който ще бъде оборудван с компресиран природен газ – устойчива алтернатива на бензина и дизеловото гориво. Arona TGI е проектиран, разработен и ще бъде произвеждана в завода в Марторел. Този модел представлява крачка напред в програмата за развитие на компанията към задвижване, което води до по-малко въздействие върху околната среда и икономия на разхода за шофьорите. Новата трицилиндрова Arona TGI е оборудвана с двигател с 12 клапана и шестстепенна ръчна скоростна кутия. Има пробег от 400 км в режим CNG и 160 км при работа с бензин.

SEAT има специални преференциални условия за всичките си модели за рамките на автосалона.

 

View this post on Instagram

 

Will you dare to wake it up? Leon CUPRA R ST. Pure elemental force. Stay tuned. #LeonCUPRARST

A post shared by CUPRA (@cupra_official) on