Начало Автомобили Сеат с нов концептуален модел във Франкфурт

Сеат с нов концептуален модел във Франкфурт

71
0

Сеат показаха нов концептуален модел на автосалона във Франкфурт. Колата се казва IBZ и е почти готов за серийно производство модел, който най-вероятно ще бъде напълно завършен за следващото издание на женевския автосалон или може би за този в Барселона.

Президентът на компанията – Ерих Шмид  заяви, че IBZ е един от десетте модела, които Сеат ще пуснат на пазара в следващите няколко години. Всъщност този спорт-турър може би е точно това, от което се нуждае компанията, за да успее да се надигне след последните леко проблематични за нея няколко месеца.

Дългият 4,22 метра автомобил със сигурност има повече пространство от останалите модели в семейството на Ибиза, а панорамният покрив и светлият кожен салон я правят особено атрактивна.

Предните LED-светлини придават доста футуристично излъчване, като същото важи и за двата трапецовидни ауспуха, внедрени в задната броня. Разбира се, надали всички привличащи окото детайли по екстериора ще се запазят и при серийния вариант, но все пак идеите на Сеат са повече от свежи.

Според слуховете двигателят в серийния вариант ще бъде 1.4-литров TFSI мотор от гамата на Фолксваген, който с помощта на компресор ще достига мощност от 180 к.с.

Сеат уверяват, че серийният IBZ ще се появи на пазара по някое време през 2010-та, като най-вероятно скоро ще получим и повече информация за тази версия.