Начало Автомобили SEAT представи предпремиерно новия си SUV Arona на Автомобилен Салон 2017

SEAT представи предпремиерно новия си SUV Arona на Автомобилен Салон 2017

95
0

Спортният Leon CUPRA 300 очаква посетителите на Автомобилен Салон 2017. Вторият автомобил на SEAT, произведен на платформата MQB AO, представлява навлизането на SEAT в сегмента на компактните кросоувъри. Чудесен на височина и широчина, с компактни размери за кросоувър, изобилие от възможности за избор на дизайн и оборудване, както и най-новите технологии за безопасност, мобилност и сателитна връзка.

Новият SEAT Arona е третият модел на испанската марка за 2017 г. след фейслифта на Leon и новата Ibiza. Arona обогатява колекцията на SEAT в най-голямата й продуктова офанзива досега, включваща също новата Ateca, както и очакваният скоро голям SUV модел, който ще бъде пуснат на пазара през 2018 г.

Новият SEAT Arona идеално се вписва в колекцията SUV на марката като най-малкият член на семейството, по свой изключителен и блестящ начин, съчетавайки предимствата на компактните си размери за града с качествата на кросоувър за шофиране извън града.

Факт е също, че SEAT Arona е толкова елегантен, широк и удобен за шофиране през работната седмица, колкото и мощен, спортен и готов за приключения през уикенда. Всичко това, съчетано с технологиите за обезопасяване и за мобилна връзка, познати единствено в по-високите сегменти на пазара, плюс безпогрешно различимия отличителен и атрактивен дизайн на марката SEAT.

Новият SEAT Arona има всички системи за асистирано шофиране и инфотейнмънт, които познавате и обичате от другите модели на SEAT като Front Assist, Adaptive Cruise Control, Stop&Go (комбинирана с ACC и DSG трансмисия), Hill Hold control, Fatigue Detection, Rain and Headline Sensors, Multi-Collison Brake, Keyless Entry и Start System. Прецизна и висококачествена камера за обратно виждане, премиум 8-инчов тъчскрийн, безжично зарядно с усилвател на сигнала на GSM- а.

Размери

По отношение на размерите, Arona е дълга 4 138 мм, което е с 78 мм повече от новата Ibiza.  Но истинската разлика идва във височината, защото Arona е с 99 мм по-висока. В резултат новият SEAT Arona предлага не само по-висока видимост спрямо терена при офроуд приключенията, но и повече височина на тавана в предната и задната части, а най-вече по-обемен багажник с капацитет 400 л.

Друго предимство е  по-високата седалка на шофьора, която е с 52 мм по-висока и дава двойно предимство: първо, по-високо изнесена поза за шофиране за по-добра видимост на трафика, и второ, така много по-лесно се влиза, сяда и излиза от колата.

Седалките за пътниците са също с 62 мм по-високи. Таванът е с 37 мм по-висок в предната част и с 33 мм в задната част. Окачването е по-високо с 15 мм, а предното стъкло е леко по-вертикално, отколкото на Ibiza, заради по-обемния интериор. Новият SEAT Arona е първият модел на SEAT в сегмента на компактните АО кросоувъри, който търпи увеличение четири пъти от 2015 г. насам.

Платформа MQB A0

Ключовата роля за същественото подобрение за повече пространство и динамичното поведение на пътя се пада на най-новата технология от Volkswagen Group – платформата MQB (Modular Quer Baukasten). Инвестициите на SEAT и вложенията в развойна дейност и внедряване на нововъведенията в последните години бяха отчасти насочени да се адаптира Линия 1 в завода в Марторел към новата платформа MQB A0, позволявайки на SEAT да е първата марка от групата на Фолксваген, която използва технологията.

Напълно свързана и със собствен стил

По отношение на свързаността, Arona е оборудвана с Apple Car Play, Android Auto и Mirror Link. По отношение на озвучаването новият SEAT Arona предлага по избор BeatAudio с 6 премиум високоговорители, 300-ватов 8-канален усилвател и високоговорител за ниските тонове в багажника.

Като Leon, Аteca и Ibiza, новият SEAT Arona предлага приложения и аксесоари за информация, стил, навигация и лукс. Светлина в купето в два тона (червена и бяла) е от LED  технология, амбиентна и двузонният климатичен контрол с филтър за качеството на въздуха също се предлагат за Arona, триъгълните фарове отпред на колата с атрактивния си цвят и прекрасното осветяване правят Arona забележима отдалече.

Задните стоп фарове също са LED и способстват за по-голяма видимост на ширина благодарение на това, че са двойни. FR оборудването включва окачване с двоен режим и SEAT Drive Profile с четири режима – нормален, спортен, екологичен и индивидуален. За да се улесни процесът на окомплектоване по външните детайли на новия SEAT Arona, оборудването по избор е групирано по няколко в пакети.

Идеалната компания

Силата днес се заключава в ефективността и надежността. Всички двигатели, използвани в класа на новия SEAT Arona, са с директен инжекцион, турбокомпрессор и автоматична старт-стоп система. Може да се избира от три бензинови двигателя, всички с алуминиев блок. Първият е 3-цилиндров, 95 PS 1.0 TSI, свързан с петстепенна ръчна скоростна кутия. Следващият е същият двигател, но с 115 к.с., който е с шестстепенна ръчна скоростна кутия или седемскоростна DSG трансмисия двоен съединител.

Третият двигател е новият TSI със 150 к.с. с технология за активно изключване на цилиндрите, която е изключителна характеристика в екстрите и е свързана с шестстепенна ръчна скоростна кутия. Колкото до дизеловите двигатели, ефективният и надежден 1.6 TDI ще е наличен във варианти с 95 или 115 к.с. Вариантът с 95 к.с. може да бъде свързан с 5-степенна ръчна скоростна кутия или или към седем-скоростна DSG, докато този със 115 к.с. е с шестскоростна трансмисия.