Начало Автомобили Seat вади новия Leon в Париж

Seat вади новия Leon в Париж

117
0
Leon,paris,Seat

Следващото изцяло ново поколение на компактния Seat Leon ще дебютира в края на септември на автосалона в Париж.
Испанската компания публикува първите фотографии и технически подробности на модела, оформен в стилистиката на концепта IBE, демонстриран преди две години на същото изложение.
Хечбекът е построен върху новата модулна платформа MQB на концерна VW, използвана вече в новото Audi A3 и на която ще се базира Golf VII.
Спрямо предшественика си автомобилът има леко намалена дължина от 4,26 м. (-5 см), но увеличено с около 6 см. Междуосие. Обемът на багажника е нараснал с 40 литра (380 л.), докато теглото му е намалено с почти 90 кг.
Новите предни светлини леко напомнят на моделите на Audi, но разлики се наблюдават в радиаторната решетка, броните и огледалата. Фаровете могат да бъдат изцяло светодиодни, което според испанците е новост за сегмента.
Като цяло динамичната външност на третото поколение на Leon ще спомогне за привличане на по-млади клиенти към моделите на бранда.
Гамата двигатели ще включва широк набор от бензинови и турбодизелови агрегати с обеми от 1,2 до 2,0 литра и мощности от 86 до 184 к.с. Скоростните кутии ще са 5- и 6-степенни механични или 6- и 7-степенни автоматични DSG с два съединителя в зависимост от модификацията.
Предното окачване е стандартен McPherson, докато отзад ще се монтира торсионна греда или многозвенно за по-силните версии.
Топ-модификацията Leon FR ще разполага с нова система, наречена Seat Drive Profile, работеща в три режима – Eco, Comfort и Sport. С нея водачът ще може да променя настройките на кормилното управление, реакцията на педала на газта, звука на двигателя и т.н.. В спортния режим светодиодното осветление в салона от бяло се променя в червено.
Ще се предлагат и различни електронни системи, подпомагащи водача, като следене лентата на движение, подсказване за умора при дълго шофиране и др.
Новият Seat Leon е и първият модел на компанията, който ще носи и новата фирмена емблема върху радиаторната си решетка.