Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Себастиан Фетел: Астън Мартин ще бъде съперник на Мерцедес

Себастиан Фетел: Астън Мартин ще бъде съперник на Мерцедес

4968
0
Фетел
Себастиан Фетел, снимка Астън Мартин
Себастиан Фетел заяви, че очаква Астън Мартин да бъде реален съперник на Мерцедес през предстоящия сезон. Британският конструктор ще направи своето завръщане във F1 след повече от 60 години отсъствие. Пилотите на тима са четирикратният световен шамион Себастиан Фетел и синът на собственика на отбора Ланс Строл.

Миналата година болидът на Рейсинг Пойнт бе наречен „розов Мерцедес“, заради приликите си с колата на Сребърните стрели от сезон 2019. Заради това британският тим бе наказан от ФИА, защото е копирал задните спирачни канали на колата на Мерцедес. Двата тима продължават своето партньорство и тази година. Въпреки това германецът смята, че това няма да го спре да се бори със световните шампион по време на сезона.

„Не ме притеснява факта, че Астън Мартин са клиентски тим. Партньорството ни с Мерцедес няма да ми попречи да се боря с тях. Имаме достатъчно скорост, за да сме близо до челото на колоната. Готов съм да изведа екипа до върха“, заяви Фетел.

Германският пилот добави, че е много щастлив да работи със задвижващата система на немския конструктор.

„Мерцедес притежават най-силния двигател на стартовата решетка. За пръв път ще карам болид с тяхно задвижване и нямам търпение да започне новия сезон. Ние не отговаряме за развитието на мотора и сме се фокусирали върху развитието на колата. Знам, че имаме още много работа за вършене и мисля, че вървим в правилната посока“, обобщи Себастиан Фетел.