Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Себастиан Фетел кръсти колата си за 2021 г. на момиче на Джеймс...

Себастиан Фетел кръсти колата си за 2021 г. на момиче на Джеймс Бонд

5030
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Астън Мартин

Себастиан Фетел спази традицията да кръщава всеки сезон автомобилите си. Той нарече своя Астън Мартин AMR21 Хани Райдър (на англ. Honey Rider) – първото момиче на прочутия филмов таен британски агент Джеймс Бонд. Връзката е очевидна, тъй като в много от филмите агент 007 кара различни автомобили Астън Мартин.

Хани Райдър е героиня от първия филм за Бонд – „Доктор Но“ от 1962 г. Изиграна е от актрисата Урсула Андрес. Фетел каза, че точно този филм е любимият му от поредицата за тайния агент.

„Според DB5 е може би най-голямата икона сред автомобилите. Това е наистина страхотна кола и е чудесно, че отново се появи преди няколко години. Любим Бонд? Мисля, че Шон Конъри и да си призная, Пиърс Броснан. Това бе детството ми. Кой филм ли? Харесва ми първият от поредицата, очевидно заради Хани Райдър“, каза четирикратният световен шампион.

През 2021 г. Фетел има и ново лого, чийто дизайн е направил сам

Немският пилот не е притеснен преди първия кръг от новия сезон, въпреки че Астън Мартин имаше известни проблеми по време на предсезонния тест.

„Не смятам, че който и да е е напълно подготвен за предстоящия уикенд. Ще има много състезания, тестът бе кратък, но това е положението. Уверен съм, че ще сме в прилична позиция. Надявам се да използваме пълноценно наличното време на пистата, за да се подготвим първо за квалификацията и след това за състезанието.“

Съотборникът му Ланс Строл е на мнение, че екипът започва сезона в отлична форма

„Още през 2020 г. се усещаше, че колата ни има голям потенциал. Това е обнадеждаващо преди старта на състезателната година. Да, имахме някои проблеми. Но е страхотно, че надпреварите вече стартират“, допълни той.

Строл също бе помолен да каже кой филм за Бонд му е любим.

„„Казино Роял“, в който Бонд се играе от Даниел Крейг“, отговори Ланс. „А от колите – DB5. Бих казал DBR1, тъй като това ми е любимият Астън Мартин, но той е състезателен и не е бил в никой от филмите.“