Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Себастиан Фетел ще тества хиперкара на Порше 963

Себастиан Фетел ще тества хиперкара на Порше 963

1342
0

Себастиан Фетел ще тества хиперкар прототипа на Порше 963. Четирикратният световен шампион във Формула 1 проведе интензивна подготовка до момента преди изпитанията, които ще са през следващата седмица.

„Нямам търпение да тествам Порше 963. Вече получих шанса да разгледам колата по време на шейкдаун във Вайзах“, каза Фетел

„Винаги съм следил и други автомобилни серии. Любопитството ми по отношение на надпреварите за издръжливост ми даде куража да пробвам колата. Сега се вълнувам за реалния тест на Арагон и нямам търпение да седна зад волана. Определено ще ми е необходимо време за напасване и свикване, но всички в екипа са много открити и ми помагат. Това ще е напълно ново изживяване за мен. После ще видим какво ще стане в това отношение. Понастоящем нямам други планове за бъдещето“, допълни Фетел.

Вицепрезидентът на Порше Моторспорт Томас Лауденбах сподели, че в компанията са много доволни от интереса на Фетел към Порше 963.

„За нас бе истинска радост да отговорим на молбата му за тест, да му помогнем с интензивна подготовка и да му дадем време да кара. Няма съмнение, че ще научим много от обратната му информация. 36-часовите ни изпитания с Порше Пенске Моторспорт и заводските ни пилоти на Моторланд Арагон предлагат идеалната възможност за такива изпитания“, коментира Лауденбах.

Фетел подходи към подготовката с обичайното си внимание към детайлите

Той се срещна с екипа на Порше Пенске Моторспорт в базата в Манхайм. След това премина интензивна подготовка на симулатор. Запозна се с характеристиките на колата и контролните системи в един прототип за Льо Ман. Вчера за първи път седна зад волана за шейкдаун на пистата на Порше в развойния център във Вайзах.

Реалният тест на Арагон е другата седмица. В него ще участват – освен Фетел – заводските пилоти Мат Кембъл, Михаел Кристенсен, Фредерик Маковиецки, Кевин Естре, Андре Лотерер и Лорънс Вантоор. Сесията е част от подготовката на Порше Понске Моторспорт за 24 часа на Льо Ман. Легендарната надпревара за издръжливост ще се проведе в средата на юни.