Начало Рали Себастиан Льоб получи ордена на „Почетния легион”

Себастиан Льоб получи ордена на „Почетния легион”

34
0

Никола Саркози, Президент на Република Франция, прие на 27 май в Елисейския дворец Себастиан Льоб, който стана Кавалер на ордена на Почетния легион.

Почетният легион е първото голямо държавно отличие, учредено след Френската революция, което се връчва за заслуги на френски граждани, без оглед на техния произход или социално положение, във всички области на обществения живот на страната.

По време на официалната церемония по връчване на ордените на Почетния легион в Елисейския дворец, Себастиан Льоб беше издигнат до ранг Кавалер.

Заобиколен от своето семейство, от близки приятели и ръководителите на групата PSA, петкратният световен шампион беше сърдечно приветстван от Никола Саркози.

“Много съм поласкан да получа този орден лично от Президента на Републиката” заяви Себастиан. “Това е едно персонално отличие, но аз държа да го споделя с всички членове от отбора на Ситроен. Всеки път, когато направим така, че да звучи Марсилезата в края на рали шампионат, изпъква нашата обща гордост от възможността да сме причина да блестят цветовете на Франция. Надявам се да продължа достойно да представям моята родина като спечеля шеста поредна титла на Световния шампионат.”