Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Себастиан: Новите гуми на Пирели не са много по-различни от старите

Себастиан: Новите гуми на Пирели не са много по-различни от старите

68
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел смята, че новите гуми на Пирели не са много по-различни от досегашните след първия ден от тестовете на продуктите на италианския доставчик за 2019 г. Пилотът на Ферари навъртя общо 69 обиколки, като записа най-добро време за деня, но претърпя и инцидент на първия завой.

„Разликата е много малка, каза Себастиан. – Всички типове са по-близо един спрямо друг като скорост и представяне. Досегашният тип хиперсофт е по-близо до останалите меки, а типа хард, който почти не използвахме тази година, е по-близък до медиум и другите по-меки.”

Фетел каза още, че се надава неговият нов съотборник Шарл Льоклер да може да напредне още по отношение на разбирането на гумите, когато утре седне зад болида на Ферари и да компенсира част от загубеното време днес в първия ден след катастрофата.

„За жалост имахме някои малки проблеми днес, обясни германецът. – Отне ни малко повече внимание и време да сменим счупените елементи. Нищо сериозно, но загубихме малко време. Няма големи изненади, като гумите изглежда работят. Исках да направя повече дълги серии, но не успях заради инцидента.”

Подобно мнение за гумите изрази и Ландо Норис от Макларън, който направи около 2 пълни състезателни дистанции с новите продукти на Пирели. Според него има някои разлики, които той обаче отказа да назове.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter