Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Себастиен Бурде в Рено през 2009 година?

Себастиен Бурде в Рено през 2009 година?

44
0

Себастиен Бурде може и да остане във Формула 1 следващата година.

Френското радио „RMC” съобщава, че 29-годишният новак, който имаше малко труден дебютен сезон с тима на Торо Росо, има шансове да кара за Рено следващата година.

С оглед на предишната история на Бурде с Рено това всъщност изглежда малко вероятно. Преди няколко години заради неохотата на френската марка да му даде шанс във Формула 1 Бурде бе казал: „Знам, че не принадлежа тук.”

Засега обаче плановете на Рено за 2009 година не са много ясни. Воденият от Флавио Бриаторе тим се опитва да убеди Фернандо Алонсо да остане, докато същевременно се чуди дали да задържи Нелсън Пикет младши за негов съотборник.

Бразилецът Лука ди Граси е потенциален кандидат за мястото на младия бразилец, но същото важи и за другият тест пилот на французите, който кара и в GP2 сериите – швейцарецът, Ромен Грожан. Шефът на отдела за двигатели в Рено, Денис Шеврие, каза пред испански вестник, че силно се надява Алонсо да остане през 2009 година.

По повод на победата на испанеца в Сингапур той казва пред „Марка”: „75 % от победата си дойдоха изцяло от Фернандо, той кара безгрешно, брилянтно.”

„Наистина се надявам да остане, тъй като има малко пилоти като него. Той е много важен за нас, особено за следващата година.”