Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Себастиян Фетел ще стане шампион в Сингапур ако…

Себастиян Фетел ще стане шампион в Сингапур ако…

34
0
Монца 2011

Спечелването на титлата от Себастиян Фетел и Ред Бул почти не подлежи на съмнение. Шампанското вече се изстудява, а германецът и отборът му са на път да защитят спечеленото през миналия сезон. Вече започнаха изчисленията, кога ще бъде спечелена титлата при пилотите и се оказа, че това може да стане на практика още в Сингапур. И ето какво показват изчисленията:

След победата си в Италия Фетел вече разполага с 284 точки. На 112 зад него е Фернандо Алонсо (172) от екипа на Ферари, а на 117 – Дженсън Бътън от екипа на Макларън и Марк Уебър, съотборник на Фетел в Ред Бул. И двамата имат по 167 точки. Последният, който има теоритичен шанс да спечели титлата е Люис Хамилтън (158 т. – на 126 зад водача).

Така ако Себастиян Фетел спечели в Сингапур, Алонсо достигне максимум четвъртото място, а Бътън и Уебър се качат по-високо от третото място на подиума, Фетел ще е официално шампион и след като стана най-младият шампион през миналата година, сега ще стане най-младият двукратен носител на титлата.

В описания случай Фетел ще бъде с 309 т., Алонсо със 184 т., а Бътън или Уебър със 182.

Ако германецът завърши втори, Алонсо е най-много осми, а Бътън и Уебър достигнат максимум до петото място, то Фетел отново ще е шампион.

Третият възможен вариант при класиране на трета позиция за пилота на Ред Бул е съперникът му от Ферари да е максимум девети, Бътън и Уебър максимум седми, а Хамилтън максимум трети.