Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Седма победа за Михаел Шумахер

Седма победа за Михаел Шумахер

39
0

Михаел Шумахер постигна седмата си победа за този сезон в днешното състезание за Гран при на Канада. Това е и седма победа за германеца на тази писта, което го прави пилота с най-много победи в едно и също Гран при. Втори остана тръгналия от първа позиция Ралф Шумахер, а трети е Рубенс Барикело.
Въпреки че тръгна от шеста позиция Михаел Шумахер получи предимство от ранното отпадане на Ярно Трули, който получи повреда още на старта. Ралф Шумахер поведе и имаше шанс дори да спечели, но променливите условия на пистата облагодетелствуваха неговия брат, който направи и едно спиране по-малко в пит лейна.
Състезанието не се размина без инциденти. Още в първата обиколка, малко след старта се получи сблъсък между Култард и двамата пилоти на Ягуар. Потърпевш в ситуацията бе Марк Уебър, който отпадна състезанието. В средата на състезанието пък Фелипе Маса направи зрелищна катастрофа, разминала се за щастие без сериозни последствия. Проблеми попречиха и на Фернандо Алонсо, който се движеше много добре в надпреварата, но получи повреда в системата отговаряща за предаването на двигателното усилие към колелата.