Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сега е времето да се боря, категоричен е Хамилтън

Сега е времето да се боря, категоричен е Хамилтън

35
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън не завърши последните две надпревари във Формула 1 в Италия и Сингапур след две катастрофи – съответно с Фелипе Маса (Ферари) и Марк Уебър (Ред Бул). И макар и разочарован, пилотът на Макларън не се разколеба и за момент в увереността си, че е в състояние да се върне в борбата за титлата. Той се запозна с японската писта Сузука през 2009 г. и сега с нетърпение очаква да се върне там.

– Първите две Гран при на Япония в кариерата ми във Формула 1 се проведоха на Фуджи и едва миналата година отидох на Сузука, но веднага разбрах, че това е една от най-великите състезателни писти в света. Истинско пилотско трасе е: трябва да си концентриран и прецизен, за да дадеш добро време там, няма място за грешка. Липсват огромни зони за сигурност и бариерите са доста близо, така че всеки пропуск може да ти струва скъпо. Това е и място с огромна история. Преди да отида там винаги го асоциирах с [Аертон] Сена и [Ален] Прост, с тяхното невероятно съперничество. Но то съществуваше само на телевизионния екран за мен и моментът, в който стъпих на пистата и знаех, че вървя в кривите, където тези двама гиганти на спорта ни са си разменяли удари, бе вълнуващ – заяви англичанинът.

Хамилтън завърши трети през 2009 г. в Гран при на Япония, спечелена тогава от Себастиан Фетел.

– Аз лично имам несвършена работа на Сузука – призна по този повод Люис. – Карах колкото можах миналата година, но колата ни просто не бе достатъчно бърза. Тази година се хвърлям с главата напред – трябва ни силен резултат, за да си върна надеждата [за титлата]. Върху това ще се концентрирам от момента, в който седна в кокпита в петък сутринта. Сега не е моментът да се пазя. Сега е времето да се боря – допълни той.