Начало Лайфстайл Семейство Менсъл ще продава автомобили втора ръка

Семейство Менсъл ще продава автомобили втора ръка

40
0
Грег Менсъл,Лео Менсъл,Найджъл Менсъл

Найджъл Менсъл и синът му Лео ще се занимават с новото автомобилно дилърство и музей на семейство Менсъл. Британският вестник Телеграф разказва за последното начинание на световния шампион във Формула 1 за 1992 г.

Менсъл ще продава автомобили втора ръка в Джърси. Той реновира историческа сграда в Сейнт Хелиър, където ще се помещава колекцията Менсъл, където Лео – или ако потребителите имат късмет – самият Найджъл ще помагат да изберат кола според джоба им, докато разглеждат трофеи, състезателни болиди и т.н. в новия музей.

– Хората идват и си отиват от тази планета, но малцина оставят нещо след себе си. Надявам се тази уникална сграда и това, което Лео постига, да са едно невероятно наследство. Всъщност търсехме място за всичките ни трофеи и други вещи може би повече от 20 години. Най-вълнуващото е възможността да обединим бъдещите и настоящите си интереси. Така че търговията ще е на първия етаж, а музеят – на горния – обяснява Найджъл.

Той се захваща с продажба на коли не за първи път, като желанието е да помогне всекиму да си намери автомобил според джоба:

– Ние ще работим с по-личен подход. Не търсим количество, а качество и точно това води до разликата в бизнеса. Искаме да вършим нещата малко по-различно – с наличния опит, с притежавания от екип Менсъл ентусиазъм, с историята ни в моторспорта и автомобилната индустрия.

Уникалното в цялото начинание е, че докато човек избира кола (или вече е направил избора си), ще може да види Уилямс-ът FW14B, с който през 1992 г. Менсъл спечели световната титла във Формула 1. В музея има още четири автомобила от кариерата му, както и трофеите на англичанина – още от годините в картинга, от F3, F2, Индикар, GP Мастърс, F1.

27-годишният Лео Менсъл засега е оставил спорта на заден план и е съсредоточен върху работата в дилърството. Той ще ръководи бизнеса.