Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сена доволен от първия си ден въпреки катастрофата

Сена доволен от първия си ден въпреки катастрофата

53
0
Бруно Сена

Бруно Сена потроши колата си Рено в първия ден като титуляр в тима на Рено, след като катастрофира на мократа Спа-Франкоршамп в първата сесия за деня. Той обаче заяви, че е доволен от обиколките си следобед (21 на брой).

Успях да покарам и на сухо въпреки трудните условия. Това бе решаващо, за да вземем решение в каква посока да работим с автомобила. Преминахме доста от процедурите – тренирахме спирания в бокса, потегляне. Наваксвам си за всички пропуснати досега тренировки. Едно е сигурно – вълнувам се, че пак ще съм в болида утре – коментира бразилецът, който зае мястото на Ник Хайдфелд.

Рено искаха да научат нещичко и за поведението на гумите, когато трасето бе изсъхнало, но тогава път Виталий Петров се оплака, че управлението е прекалено тежко – имаше грижи със сервото. Механиците не откриха проблем, но за утре ще сменят част от системата.

В първата тренировка на пистата имаше прекалено много вода и въобще не можехме да разберем как работят новите части по автомобила – заяви руският пилот. – Сцеплението с интермедии беше добро, но реките по трасето затрудняваха карането. Следобед изпробвахме настройки с тях и се справихме. Не би ми пречило да управлявам в подобни условия. Проблемът със сервото се появи в първата ми обиколка със сухи гуми, и то във високоскоростните завои – допълни той.