Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сена не се чувствал притеснен

Сена не се чувствал притеснен

59
0

Бруно Сена каза, че не се чувства притеснен от факта, че носи толкова известна фамилия. Вторият в тазгодишното класиране на GP2 направи своя дебют с болид от Формула 1 в понеделник, като тества за тима на Хонда.

Племенникът на трикратния световен шампион е един от кандидатите за мястото в японския екип. Въпреки че напоследък доста се говори за бразилеца, той твърди, че фамилното му име далеч не го притеснява.

„Не ме притеснява. Това си е моята кариера” – каза Сена пред autosport.com в Барселона. „Върша си работата и толкова – никой не очаква от мен да бъда Айртон. Аз съм Бруно, това е моята кариера и така гледам на нещата.”

И макар и да подчертава, че целта му за 2009 година е титулярното място в Хонда, той признава, че все още е доста рано да се правят някакви заключения.

„Не можете да очаквате от един пилот, който е изцяло нов в света на Формула 1, да излезе и да направи чудеса. Затова и днес тимът искаше от мен да свикна с колата.”

Сена завърши 15-ти от общо 17 пилоти. Времето му обаче бе с около секунда по-добро от това на Лукас ди Граси, тест пилота на Рено, който бе извикан от Хонда за Барселона.