Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сена очаква да се представи в Корея на нивото от Япония

Сена очаква да се представи в Корея на нивото от Япония

49
0
Бруно Сена,каска

Бруно Сена очаква да се представи заедно с тима си Рено добре в предстоящата Гран при на Корея – поне колкото в предходната надпревара в Япония. Бразилецът вече се е състезавал на пистата Йонгам миналия сезон, макар и с далеч по-слаб автомобил, но поне познава трасето. Тогава с Испания Рейсинг той постигна най-доброто си класиране за сезона (13-та позиция).

Интересно ще е да видим къде сме, вярваме, че ще сме поне толкова бързи, колкото бяхме в Япония – обясни Бруно. – Сузука бе по-добра писта за нас заради високоскоростните завои, докато тук има смесица от такива с криви, които се преминават на по-ниски предавки. Но ако всичко е наред, би трябвало отново да сме в топ 10, макар и може би малко по-слаби, отколкото на Сузука.

Сена отбеляза също така, че на трасето има места, където осигурителните зони са наистина големи и други области, в които почти няма такива. Това означава, че и най-малката грешка се плаща скъпо, а точно бразилският пилот трябва да внимава, тъй като вече два пъти катастрофира в свободни тренировки и създава сериозно количество работа на механиците си.

Най-важното е уикендът да е безпроблемен, да отбележим прогрес и след това да надграждаме в събота и неделя – добави Сена.

Пилотът е със специална каска от тази надпревара до финала на сезона. Той промотира кампания на фондацията, носеща името на вуйчо му, легендарният трикратен световен шампион във Формула 1 Аертон Сена. Организацията иска да популяризира по този начин дейността си.