Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сена: Приоритетът ми до края на сезона е да печеля точки

Сена: Приоритетът ми до края на сезона е да печеля точки

44
0
Бруно Сена

Три старта след връщането си като титуляр във Формула 1 Бруно Сена е готов за старта на една от любимата си писта – Сузука в Япония. Бразилецът разказва за очакванията си в интервю, разпространено от пресофиса на тима си Рено.

– Каква е присъдата за случилото се в Сингапур?

– За мен лично уикендът бе доста позитивен. В крайна сметка аз още се уча и успях да избегна каквито и да са грешки, а това е положително. Работата ми с инженерите става все по-добра. На пистата в Сингапур колата ни не вървеше особено добре, но въпреки това отбелязах, че се чувствам още по-комфортно в автомобила си, като според мен вървим в правилната посока. Ставам наистина част от тима и вече нямам търпение за следващия старт.

– След три състезателни уикенда чувстваш ли, че вече си на по-равна нога с останалите пилоти?

– Все още не. Те без съмнение имат предимство, защото са се надбягвали в повече надпревари, отколкото аз. Досега карах на три различни трасета в безкрайно противоположни условия, на Сузука опитът ми също е ограничен. Да, уча се и наваксвам, но съперниците ми въпреки всичко са по-напред с всичко, включително с познаването на гумите.

– Говори се, че Сузука е една от любимите ти писти…

– Вярно е! Смесицата от средно- и високоскоростни завои превръща трасето в изключително удоволствие. Освен това пистата е сред класическите и е претърпяла малко промени от създаването си досега. Определено нямам търпение да карам там и съм сигурен, че мога отново да взема точки.

– Ще пасне ли това трасе повече на автомобила, отколкото пистата в Сингапур?

– Убеден съм, че ще е така. В Сингапур се кара с много ниска скорост и това за нас са най-лошите трасета от гледна точка на представянето ни. Отстъпихме в известна степен, но с планираните за Сузука новости би трябвало да сме силни и двата болида пак да са в топ 10 – там ни е мястото.

– Навлизаме в заключителната фаза на сезона – остават само пет старта. Какво можем да очакваме?

– Моят приоритет е да спечеля още точки. Ако може още малко да подобрим скоростта, би помогнало. Трябва да запазим аванса си пред отборите, които са зад нас в подреждането – особено пред Форс Индия. Ако може да се доближим и до Мерцедес (които са четвърти), би било страхотно за целия тим. Но основната цел е да удържим петото място.