Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сена: Резките маневри трябва да спрат

Сена: Резките маневри трябва да спрат

35
0

Бруно Сена изрази безпокойството си от резките маневри, които някои пилоти правят след изпреварване. Става въпрос за това, че някои пилоти се връщат прекалено бързо на състезателната линия след изпреварване и често създават опасност за пилота, който е бил изпреварен.

Изказването на бразилеца естествено е провокирано отчасти и от инцидента между него и Тимо Глок по време на Гран при на Европа.

„Това се случва доста често тази година. Пилотите, които изпреварват други пилоти, се мърдат отпред прекалено много пъти.

С тези големи предни крила, които имаме, се случва доста често да ги губим. Броят на предните крила, които са били повредени или изгубени, както и броят на спуканите задни гуми, е абсурден. Дори и да не се бориш за позиция, по някой път те просто се връщат пред теб изневиделица“, заяви пилотът на Испания Рейсинг.

Неговите критики логично са насочени към топ-пилотите, които обаче пък от своя страна също негодуват срещу поведението на „опашкарите“ на пистата.

Точно затова според Сена най-добрият вариант е състезателният директор на ФИА – Чарли Уайтинг да се заеме с този проблем.