Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сена се надява на по-добро представяне в Япония

Сена се надява на по-добро представяне в Япония

35
0
Гран при на Сингапур

От екипа на Рено се надяваха да успеят да преборят Мерцедес в Сингапур. Вместо това обаче пилотите на екипа се озоваха в края на колоната и 15-ото място е най-лошият му резултат за Рено.

„Едно много трудно състезание за нас“, заяви бразилецът след надпреварата. „Първата ми обиколка бе много добра. После обаче се получи проблем с износването на задните гуми. Натисках, за да подобря времената си, но трябваше да променя баланса на спирачките, за да компенсира износването на гумите. Меките гуми не даваха грипа, който даваха супер меките и оттам дойде проблема.“

Освен липсата на скорост пилотска грешка също повлияла на представянето му.

„Минавах през най-бавното място на пистата, фибата, когато предните ми гуми блокираха и докоснах стената. Това допълнително усложни състезанието ми. От една страна загубих доста време, от друга трябваше да направя един допълнителен бокс.

А състезанието можеше да протече значително по-добре. Все пак направихме каквото зависи от нас. Сега мислим за Япония, където се надяваме да използваме по-добре потенциала на R31.

Сузука е значително по-бърза от Сингапур, а на бързите трасета колата се държи значително по-добре. Видяхме, че на Спа и на Монца бяхме значително по-бързи, отколкото в Монако и Унгария. Пистата е сред любимите ми се надявам да постигнем на нея значително по-добри резултати отколкото тук.“