Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сена: Ще продавам кокосови орехи на плажа, ако не остана в F1

Сена: Ще продавам кокосови орехи на плажа, ако не остана в F1

45
0

Бруно Сена се надява да остане във Формула 1 и през 2011 г., заяви самият той пред представители на бразилски медии по време на почивката си у дома в Сао Пауло. Племенникът на легендарния Аертон Сена най-после се добра до Гран при с тима на Испания Рейсинг след няколко неуспешни опита, но представянето му до момента не е особено добро. Не бива да се забравя, че колата не е на ниво и отборът не разполага с нужните средства, за да я развие достатъчно, но въпреки това пилотът не направи особено впечатление. Въпреки това надеждите му все още са живи и Бруно дори прояви чувство за хумор при отговор на въпроса има ли резервен план, ако остане без място в F1 за догодин.

– Ще продавам кокосови орехи на плажа! – пошегува се бразилецът. – Надявам се да продължа, но за съжаление в момента не мога да кажа нищо – продължи той, вече сериозно. – Преди сезон 2009 г. изглеждаше като че ли имам шанс да се състезавам с Хонда, но това не се случи. Във Формула 1 не работи нищо друго освен подписаният договор. Иначе разговори се водят, но няма нищо официално. Малко са отборите с гаранции, че ще са на грида. Времената са трудни. Но аз трябва да работя здраво, за да съм в спорта и догодина, независимо с кой тим – допълни Сена.

Самият екип на Испания Рейсинг има доста проблеми, което допълнително усложнява ситуацията. Третият пилот Сакон Ямамото например кара в последните три надпревари – във Великобритания, Германия и Унгария – като според непотвърдена информация причината за пускането му са спонсорски пари.