Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сена замества Хайдфелд в Рено?

Сена замества Хайдфелд в Рено?

89
0
Ник Хайдфелд

Слуховете относно бъдещето на Ник Хайдфелд в отбора на Рено поеха в съвсем нова посока дни преди Гран при на Белгия – смята се, че той може да загуби мястото си в полза на Бруно Сена.

Немският състезател е под сериозен натиск да подобри представянето си и от доста време се говори, че може да бъде заместен. Той бе предпочетен от тима заради опита си, след като Роберт Кубица претърпя сериозна катастрофа по време на рали в началото на годината. Ник спечели подиум във втория кръг от шампионата в Малайзия, но след това класиранията му далеч не бяха така добри.

Шефът на Рено Ерик Булие няколко пъти посочи, че е очаквал повече от Хайдфелд. Самият пилот настояваше, че дава максимума от себе си, но сега като че ли е на път да загуби мястото си заради Бруно Сена. Племенникът на легендарния бразилски шампион Аертон Сена кара в петъчните тренировки в Унгария и се твърди, че в отбора искат да го пуснат още този уикенд на Спа, въпреки далеч по-малкия му опит спрямо Ник. Едно от основните предимства на Бруно е, че е намерил спонсори – липсата им му коства титулярното място в Испания Рейсинг миналия сезон.

Възстановяването на Кубица пък върви така, че се очаква в края на септември той да може да прави тренировки на симулатор. Все още не е ясно кога и дали въобще полякът би могъл да се върне в спорта, макар по-рано тази година мениджърът му Даниеле Морели да сподели, че се надяват Роберт да е в състояние да кара в Бразилия.