Начало Moto News Сепанг ще продължи да провежда МотоGP старт до 2016 г.

Сепанг ще продължи да провежда МотоGP старт до 2016 г.

45
0
Гран при на Малайзия, Сепанг
снимка: Мерцедес

Сепанг Интернешънъл Съркюит ще продължи да е домакин на старт от МотоGP до 2016 г., съобщиха днес от Дорна Спортс. Организаторите от малайзийското трасе удължиха договора си с три години.

Пистата, намираща се близо до Куала Лумпур, е популярна сред пилотите и отборите от шампионата. Тя присъства в календара на мотоциклетния световен шампионат от 1999 г. насам.

Публиката, наблюдаваща надпреварите на най-бързите състезатели на две колела на Сепанг, се увеличи драстично през последните години. Този уикенд се очаква да бъде поставен нов рекорд и това определено е чудесна новина за шампионата и популярността му на азиатска територия.

125 000 души (за трите дни на уикенда) гледаха миналогодишната Гран при на Малайзия. Дорна отличиха старта като Най-добрата Гран при на годината. Промотирането и рекламирането на състезанието този сезон бе още по-широко в сравнение с 2012-та, което води и до очакванията за повече публика. 95% от билетите за неделя (общо 80 000) са вече продадени.

Подписването на споразумение за още три години е фантастична новина за всички страни по него. Сепанг е невероятно съоръжение, което е сред любимите в календара по много причини и е безценно като локация. Пистата е сред най-добрите в шампионата, търсещ изява и на нови пазари в желанието ни да привличаме още повече фенове. Надявам се на още много вълнуващи надпревари в идващите години – коментира главният изпълнителен директор на Дорна Спортс Кармело Еспелета.