Начало Картинг Серафимов, Мачев, Баневски, Хаджийски и Станчева са шампионите на Картинг Клуб Плевен

Серафимов, Мачев, Баневски, Хаджийски и Станчева са шампионите на Картинг Клуб Плевен

165
0

Измина и последният 4-и кръг от шампионата на Картинг Клуб Плевен – Мир и Дружба Възраждането. След оспорвани битки победители в класовете KZ, Formula и Mini станаха съответното Юлиян Серафимов, Кристиан Ангелов и Томи Хаджийски.

Серафимов не успя да спечели първия манш. На старта го изпревари Станислав Атанасов и в опит да си върне лидерството, Горчо влезе в голяма скорост в завоя и се завъртя. Успя обаче да се върне на трасето и в крайна сметка завърши 2-и.

Във втория Серафимов поведе от старта и нямаше проблеми до финала. Юли направи и най-бързата обиколка, което му даде предимство за крайната победа пред Атанасов, като и двамата завършиха с по 45 точки. Трети за кръга е Кирил Димитров.

В група В на този клас най-бързият от квалификацията Величко Мачев спечели първия манш. Втори и трети останаха Васил Димитров и Цветан Делчев.

Във втория обаче имаше инцидент между Мачев и Димитров, заради който първият отпадна. Победата бе за Васил, който стана първи и в общото класиране. Втори се нареди Пламен Василев, а 3-и Делчев.

В клас Formula най-бързата от квалификацията Марина Томева и вторият Кристиан Ангелов си размениха по една победа и едно 2-о място в състезанията. С по-добра най-бърза обиколка победата отиде при Ангелов. Трети в общото класиране стана Цветомир Андреев. След проблемите с двигателя от вчера, днес Габи Пецов изобщо не стартира.

При най-малките в Mini оспорвана битка за първото място в група А проведоха Стиан Симеонов и Томи Хаджийски. В първия манш Симеонов спечели с минимална преднина от 0.156 сек. Във втория обаче по-бърз бе Томи. Той направи и с 0.1 сек по-бърза обиколка, което му донесе крайния успех за кръга при равни точки. Подиумът допълни Пресиан Иванов.

В група В на Mini участваха цели 3 дами – Силвия Станчева, Мартина Димова и Венцислава Ганчева. Именно Станчева спечели и двата манша.

Втори в тях се нареди Виктор Олегов, а трети Йосиф Тошков. След последния кръг станаха ясни и шампионите за 2019 г. Това са Юлиян Серафимов в клас KZ група А; Величко Мачев в клас KZ група B; Марк Баневски в клас Formula; Томи Хаджийски в клас Mini група А; Силвия Станчева в клас Mini група В.

С успеха си Серафимов защити титлата си от 2018 г. В кралския клас втори за сезона в група А е Кирил Димитров, следван само на 2 т. от Станислав Атанасов.

Във Formula челната тройка след Баневски допълват Станимир Йорданов и Марина Томева. В Mini група А подиумът за сезона оформят Стиан Симеонов и Теодор Мачев.