Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Серхио Перес крайно разочарован от отпадането в Абу Даби

Серхио Перес крайно разочарован от отпадането в Абу Даби

1743
0
Серхио Перес
Серхио Перес, снимка Рейсинг Пойнт
След като спечели първата си победа във втората надпревара в Бахрейн, Серхио Перес отпадна от състезанието на Яс Марина. Мексиканецът получи повреда в трансмисията и приключи престоя си в Рейсинг Пойнт по най-неприятния начин. В момента бъдещето на Перес във F1 е много несигурно, защото пилотът от Мексико не е подписал договор за следващия сезон с нито един отбор.

„Много е тежко да напусна отбор по този начин. Някои от механиците в екипа се разплакаха след като се прибрах в боска. Аз им казах да си спомнят какво се случи предишния състезателен уикенд и като цяло през сезона“, сподели Перес.

Въпреки преднината от 10 точки пред Макларън в шампионата при конструкторите, отборът от Силвърстоун спечели само една точка на Яс Марина и бе изместен от Макларън в крайното класиране.

„Все пак успяхме да завършим на четвърта позиция, въпреки че пропуснах две състезания заради COVID-19. Имахме проблеми с надеждността, но въпреки това съм доволен от постигнатото през тази година“, обобщи Перес.

Другия пилот на тима Ланс Строл също бе разочарован от изпуснатото трето място в конструкторския шампионат.

„През този сезон имахме възходи и падения. В момента съм много разочарован, но съм сигурен, че на отбора предстои светло бъдеще“, каза Строл.