Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Серхио Перес: Това не е Формула 1

Серхио Перес: Това не е Формула 1

46
0
Серхио Перес

Серхио Перес завърши в топ 10 и отново взе точки, но въпреки това очаквано не бе особено доволен от деветото си място. Мексиканецът не успя да използва напълно потенциала на своята кола и завърши зад съотборника си Дженсън Бътън, който стартира значително по-назад от него. Според мексиканеца моментната ситуация с гумите няма вече нищо общо с Формула 1.

„Разочарован съм, че не успях да използвам потенциала на своята кола“, обясни Перес след състезанието. „Дженсън стартира зад мен и завърши на място пред мен. Това, че вчера използвахме още един комплект нови гуми в третата част на квалификацията повлия на представянето ни в края на състезанието.

Тимът свърши фантастична работа. Трябваше да се боря със сериозно износени гуми, най-вече отпред. Освен това попаднах и в трафик.

Това определено не е състезанието, което желаехме да направим. Беше много трудно да справим с гумите. Беше страшно, това вече няма нищо с Формула 1. Просто е прекалено скучно да гледаш само и единствено, как да спасиш гумите.

Надявам се в Монако да получим нови части, които да ни позволят да се представим по-силно. Надявам се да сме в по-добра позиция. Колата става все по-добра, но все още сме далеч от водещите. Надяваме се след няколко състезания да можем да се борим за местата в челото.“