Начало Formula E News Серхио Сете Камара премина в отбора на NIO 333

Серхио Сете Камара премина в отбора на NIO 333

199
0
Серхио Сете Камара
Серхио Сете Камара, снимка Формула Е

Серхио Сете Камара премина в отбора на NIO 333. Бразилецът напусна тима на Дракон-Пенске Аутоспорт, в който прекара последните два сезона и половина във Формула Е.

Сете Камара дебютира във Формула Е в края на сезон 2019-2020. 24-годишният състезател замени Брендън Хартли в екипа на Дракон. След това прекара още две години в същия отбор. Най-доброто му класиране бе четвърто място във второ състезание в Дирия през сезон 2020-2021.

Въпреки че тази година разполагаше с изключително неконкурентен автомобил, Сете Камара имаше няколко невероятни битки и спечели единствените точки за отбора на Дракон Пенске Аутоспорт в старт номер две в Лондон. Бразилецът дори бе близо до подиума в първата надпревара в британската столица, но в крайна сметка бе принуден да се оттегли заради технически проблем.

Сега бразилският състезател реши да се премести в отбора на NIO 333. Китайският отбор изпитваше трудности през последните години. От друга страна, стабилната управленска структура в него дава надежда на Сете Камара за предстоящата нова ера във Формула Е.

„Много съм щастлив да се присъединя към семейството на NIO 333. Искам да благодаря на всички в екипа, които повярваха в мен за тази възможност, сподели Сете Камара.

„Бях много откровен за желанието си да остана в световния шампионат на ФИА за Формула Е и съм изключително развълнуван от новото поколение автомобили Gen3“, добави бразилецът.

„Радваме се, че можем да привлечем Серхио на борда. Той е фантастичен талант. Честно казано вече сме впечатлени от подхода му“, каза шефът на NIO 333 Алекс Хуей.

„Осигуряването на услугите му завършва още една част от пъзела на отбора на NIO 333 Formula E за по-нататъшно развитие във Формула Е. Насочваме се към Сезон 9 с много мотивация и положителен импулс.“

Отборът на NIO 333 завърши на десета позиция през изминалия сезон 2021-2022 с актив от 7 точки. Все още не се знае кой ще бъде съотборник на Сете Камара. Китайският екип трябва да се раздели с един от досегашните си пилоти в лицето на Оливър Търви и Дан Тиктъм, за да направи място на 24-годишния бразилец.