Начало Автомобили Серийната версия на БМВ серия 5 GT бе представена официално във Франкфурт

Серийната версия на БМВ серия 5 GT бе представена официално във Франкфурт

49
0

БМВ използваха автосалона във Франкфурт, за да представят официално новия си и доста спорен модел – 5-та серия Гран Туризмо.

Колата, определяна в прес-релийса на БМВ като „престижен седан и модерен спортно-активен автомобил, съчетан с класическо Гран Туризмо“, съчетава в себе си два класа – седан и хечбек.

Моделът определено не може да се нарече „готин“, но въпреки това има своите предимства. Той предлага същото пространство за краката на пътниците отзад като 7-ма серия, а същевременно пространството за главите им е същото като при Х5. И към всичко това можем да добавим и впечатляващото пространство на багажника от 1700 литра.

При пускането си на пазара, 5-та серия GT ще се предлага с три различни двигателя – трилитров турбо-дизел с 245 к.с. и 540 Нм, трилитров редови, 6-цилиндров туин-турбо мотор с 306 к.с. и 400 Нм и 4.4-литров туин-турбо V8 с 407 к.с. и 600 Нм.

Като стандарт и при трите модела ще се предлага новата 8-степенна автоматична трансмисия на БМВ, която се появи за първи път при лимузината 760i.

Ето и видео от презентацията на колата във Франкфурт: