Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сезон ’07 – решаващ за Фисикела

Сезон ’07 – решаващ за Фисикела

44
0

Следващият сезон ще е решаващ за Фисикела и тогава или никога той би могъл да спечели шампионската титла, считат специалистите в Рено.
###
Следващият сезон ще е решаващ за Джанкарло Фисикела и тогава или никога той би могъл да спечели шампионската титла, считат специалистите в Рено.
„Ако не успее тази година, тогава изобщо се съмнявам, че ще успее някога. Мисля, че това е годината за Джанкарло, през която трябва да го направи или да се свърши. Всичко, което може да направи екипа, е да имаме доверие в неговите способности, които да приемат предизвикателството. Ще му предоставим най-доброто оборудване, с което разполагаме и ще му окажем цялата подкрепа, пък ще видим какво ще излезе”, заяви техническият директор Боб Бел.
Според повечето хора сега Фисикела трябва да поеме ролята на водещ пилот в отбора, въпреки че оборудването му с Ковалайнен ще е еднакво, защото има много по-голям опит в отбора.
Предишният съотборник на италианеца Фернандо Алонсо определено го победи, печелейки две световни титли. Новият тест пилот на екипа Нелсиньо Пикет пък вече заяви, че се надява да заеме мястото на Фисикела през 2008 г. Въпреки всичко това обаче Бел предупреди никой да не допуска грешката да подценява Фисикела.
Освен това шефът на тима Флавио Бриаторе сподели, че хората в Рено са невероятно мотивирани да спечелят и без Алонсо.