Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сезон 2010 г. е битка между три отбора, твърди Уебър

Сезон 2010 г. е битка между три отбора, твърди Уебър

64
0

Като битка между три отбора се оформя сезон 2010 г. във Формула 1, смята пилотът на Ред Бул Марк Уебър. Освен собствения си тим австралиецът смята, че в борбата за титлите в Гран при са още Макларън и Ферари.

– Мерцедес се справят добре, но Ферари, Макларън и Ред Бул са най-постоянните екипи в момента по отношение на скорост. Ние трябва да надграждаме на доброто си представяне. Успяхме да се възстановим от трудното начало, което показва силата на отбора ни. Духът при нас и химията са сензационни, всички се борят невероятно упорито – заяви Уебър.

Според него фактът, че Ред Бул се противопоставят толкова успешно на заводски екипи е уникален. Шефът на тима Кристиан Хорнер пък смята, че и двамата му пилоти се намират във върхова форма и ще хвърлят максимум усилия да повторят представянето си от Малайзия и в Китай.

Докато мнозина обаче вярват, че RB6 наистина е най-бързият болид на стартовата решетка, то Ферари и Макларън са убедени в доброто си състезателно темпо. И Маранело, и Уокинг твърдят, че крайният резултат в надпреварите зависи не само от позицията на грида, но и от скоростта в дълга серия от обиколки.