Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сезон 2022 може да се окаже хаотичен според шефа на Алфа Ромео...

Сезон 2022 може да се окаже хаотичен според шефа на Алфа Ромео в F1

1309
0
спринтова квалификация, спринт, F1, Формула 1, старт, Силвърстоун
снимка: Пирели

Сезон 2022 е очакван от всички във Формула 1 с огромно нетърпение, тъй като въвеждането на нови технически правила означава напълно нови автомобили. Регламентът бе променен с цел по-добри състезания и повече битки по пистите. Дали това ще се случи обаче, ще стане ясно след няколко месеца. Дотогава отбори, анализатори и наблюдатели вероятно ще продължат да правят предположения кой каква работа е свършил с новите правила. Според Фредерик Васьор например сезон 2022 може да се окаже хаотичен. Шефът на Алфа Ромео посочи, че в момента разликите между екипите са много по-малки, отколкото преди няколко години.

„Благодарение на новите правила ще има повече битки и по-твърди двубои. Това обаче може да отнеме време. Разликите в момента например са значително по-малки, отколкото бяха преди няколко години. Настоящият сезон е особено добър. Борбата в челото между Макс [Верстапен] и Люис [Хамилтън] е свирепа, а пилотите между 6-то и 16-то място често се събират в само няколко десети от секундата.“

„Новите правила са чудесни от икономическа и спортна гледна точка. Отборите обаче могат да поемат в напълно различни посоки и някой да се окаже с огромно предимство. След това останалите трябва да реагират. Така е възможно в началото ситуацията да е по-скоро хаотична“, обясни Васьор

За предстоящата Гран при на САЩ шефът на Алфа Ромео във Формула 1 посочи, че екипът му има една цел – да се върне в топ 10.

„В Русия взехме точки, в Турция бяхме на два завоя от същото постижение. Това сочи, че в надпреварите до края на сезона имаме шанс и възможност да гоним класиране в топ 10. Много ни се иска да се справим добре в САЩ“, допълни Васьор.

Кими Райконен има прекрасни спомени от COTA, където спечели последната си победа.

„Когато седна в колата обаче, това няма значение. В последните две надпревари условията се променяха и трябваше да се адаптираме към тях. Да видим какво ще стане през уикенда в Америка“, добави световният шампион за 2007 г.