Начало Картинг Сезона по картинг открит с GP на Хасково

Сезона по картинг открит с GP на Хасково

85
0

Първото официално състезание от календара на Българска федерация по картинг спорт се проведе днес в Хасково. Времето бе студено и ветровито, а се опитваше и да завали, сякаш за да отговаря на името на състезанието – „Зимна купа Хасково.”
Участниците в различните категории обаче не бяха достатъчно и това накара организаторите да обединят някои от класовете. Заедно се състезаваха клас Mini и Mini Bg.

Класиране в Mini
1. Николай Николов, Мегапорт
2. Красимир Шарков, София Ауто
3. Павел Лефтеров, Хифролифт
4. Митко томов, РКД Плевен

Класиране в Mini Bg
1. Лъчезат Иванов, Ту Фаст Рейсинг
2. Давид Иванов, Мегапорт
3. Мартин Бакърджиев, Мегапорт
4. Кристиян Крумов, Мегапорт
5. Давид Киркоров, Хидролифт

ICA, ICA/J и Rotax Max също се състезаваха в заедно. В ICA, шампионът на България за 2006 г. Христо Василев показа класата си и се наложи над Стефано Ловчанлиев и Файк Фаик. В първата гонка Стефано беше по-бърз, но не успя да изпревари Христо, който пазеше умело позицията си. През втората гонка ролите се размениха. Стефано имаше проблем и беше бавен, докато Христо натрупа значителна преднина.

Класиране в ICA
1. Христо Василев, Хидролифт
2. Стефано Ловчанлиев, Виктория Рейсинг
3. Фаик Фаик, Делта Мотор

В ICA/J се състезаваха трима пилоти. За пръв път в състезание от календара на картинг федерацията се състезава Тодор Батков младши. В първия манш не успя да вземе участие, поради технически проблем на картинга. Във втория манш пък се завъртя атрактивно в опит да изпревари. На Митко Матев пък се откачи веригата по време на втория манш. След бърза намеса на механиците успя да се върне в борбата. В крайна сметка се класира на трето място. Победител в класа стана Александър Стоев, който кара най-постоянно в двата манша.

Класиране в ICA/J
1. Александър Стоев, Хидролифт
2. Тодор Батков, Ту Фаст Рейсинг
3. Митко Матев, София Ауто

В клас Rotax Max се състезава Полина Георгиева. Това бе дебют за Поли в официално състезание. Тя бе участник в първенството на сп. Club F1 през 2006 г. Класира се на трето място в него. Поли бе най бърза от състезаващите се в класа през целия състезателен уикенд. Победи в първия манш, но технически проблем и попречи да завърши втория. Така в дебютното си състезание се класира трета, след Стоян Колев и Петя Баръмска.

Класиране в Rotax Max
1. Стоян Колев, Мегапорт
2. Петя Баръмска, Делта Картинг
3. Полина Георгиева, Камикадзе

При най-мощния клас ICC имаше най-много участници. Както обикновено борбата там беше и най-интересна. Атракцията през първия манш беше борбата между Владимир Арабаджиев и Беян Фаик. Владо стартира от първа позиция, но закъсня на старта и Фаик успя да поведе колоната. Борбата между двамата прикова вниманието на публиката. След многобройни опити Арабаджиев успя да го изпревари и за останалите обиколки се откъсне напред. През втория манш Владо поведе колоната отначало и финишира първи без всякаква конкуренция. Атракцията този път бе Искрен Маринов. След направен фалстарт, той стартира последен, но след великолепно каране се добра до третото място в крайното класиране.

Класиране в ICC
1. Владимир Арабаджиев, Виктория Рейсинг
2. Борис Богданов, София Ауто
3. Искрен Маринов, ИКИ Рейсинг
4. Беян Фаик, Делта Мотор
5. Ангел Илиев, Мегапорт
6. Николай Тодоров, КК Кюстендил
7. Иван Бакърджиев, Мегапорт
8. Мирослав Ангелов, Мегапорт