Начало Други Сезонът в DTM започна, Ауди спечели първите шест места в тренировките

Сезонът в DTM започна, Ауди спечели първите шест места в тренировките

28
0
DTM,Ауди

Ауди показа пълна доминация на първите свободни тренировки на премиерния уикенд от сезона на DTM на Хокенхайм. Фелипе Албукерке даде време от 1:34.524 мин., което му бе достатъчно за първото място. Той изпревари петима пилоти каращи същата марка – Майк Рокенфелер, Едуардо Мортара, Тимо Шайдер, Мигел Молина и Матиас Екстрьом.

Едва седми остана първият Мерцедес, каран от тест пилота на Макларън, Гари Пафет. Той бе с 0,3 сек по-бавен от най-бързия днес. Осмото място остана за Роберт Уикенс, който от този сезон кара за Мерцедес. Както и през миналата година екипите с коли на швабите не показват пълните си възможности в първия ден. Адриен Тамбе (Ауди) и Дейвид Култард (Мерцедес) попълниха оставащите места в топ 10. Най-бързият пилот на BMW бе Анди Приол, който бе 12-ти.

От този сезон свободните сесии са разделени на две части по 45 минути. След изтичането на първите има 10 минутна почивка, за да може евентуално да се приберат в бокса авариралите коли.

Днес проблеми почти нямаше, като единствено предния капак на Приол се отлепи в движение, което предизвика червени знамена, но бе подновена след само три минути. Тренировките утре започват в 10 ч.