Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новостите подобриха SF1000 в съответствие с моя стил на каране, каза Льоклер

Новостите подобриха SF1000 в съответствие с моя стил на каране, каза Льоклер

2539
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Новостите по SF1000, които Ферари прилага през последните надпревари от Формула 1, са помогнали на Шарл Льоклер, тъй като са подобрили колата в съответствие с неговия стил на управление, сподели самият пилот. В Гран при на Португалия той завърши четвърти и бе много доволен от напредък.

„Чувствам се доста добре в колата в момента. Имахме някои новости по автомобила, които движеха нещата в правилната посока за моя стил на управление. Това ми помогна за по-доброто представяне на писта“, обясни Льоклер.

„Със сигурност чувствам, че имам подобрение от миналата година досега. Усещам, че карам добре, но се съсредоточавам върху себе си, старая се да постигам напредък старт след старт. Засега изглежда се получава доста добре.“

Представянето и резултатите на Себастиан Фетел са в ярък контраст с тези на Льоклер

Най-доброто постижение на четирикратния световен шампион от 12-те кръга досега е шесто място в Гран при на Унгария. Съотборникът му има два подиума (в Австрия и Великобритания) и е пети в генералното класиране при пилотите със 75 точки. Германецът е 13-ти с едва 18.

При това положение Фетел не се сдържа и намекна след Гран при на Португалия, че може би колата му е различна от тази на съотборника му. Все пак той приема, че понякога болидът не пасва на начина ти на каране.

„Състезавам се от дълго време. Понякога имаш кола, която е подходяща за теб, друг път не. Човек се старае да се адаптира, но очевидно не съм толкова бърз и не усещам достатъчно сцепление, каквато и да е причината“, допълни Фетел.