Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шефовете в F1 под натиск за участието в Русия

Шефовете в F1 под натиск за участието в Русия

45
0
плакат,Формула 1

Шефовете на отборите във Формула 1 за пореден път бяха обстрелвани с въпроси относно участието в предстоящата първа Гран при на Русия на фона на все по-обтегнатите отношения на Запада с Москва.

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф дори предпочете да отговаря на трудните въпроси относно битката между пилотите му Нико Розберг и Люис Хамилтън, отколкото да коментира как тимът ще замине за Русия при положение, че основният му спонсор е петролната компания на Малайзия Петронас.

Въпросът е наистина много сложен, като шефовете на екипите бяха изключително предпазливи в коментарите си, защото още няма обявени мерки за ограничаване на спортните връзки.

Компаниите са сериозно свързани с руския пазар, като Пирели например имат два завода.

Шефовете на екипи прехвърлят отговорността към ФИА и ФОМ и казват, че те се състезатели, които карат там, където има старт от календара.

– Имаме договор и ще го изпълним – бе сухият коментар на Бърни Екълстоун, който мечтае да закара Формула 1 в Русия още от началото на 80-те години на 20-и век – за това той ексклузивно разказа за списание ClubS1 неотдавна.

Полемиката около състезанието в Сочи обаче е само част от проблемите, които все по-сериозно тресат Формула 1. На главната трибуна на Монца вече има плакати, че Формула 1 е мъртва. Шефовете на отбори и Бърни отново се събраха и са обсъждали как да направят спорта отново привлекателен.

Шефовете на екипи са единодушни, че сезонът е добър и състезанията са интересни, но големите проблеми като скъпите билети и платеното телевизионно излъчване вече не могат да бъдат избегнати като теми, както и ужасно високите разходи.