Начало Moto News Шефът на Kawasaki: Очаквам чиста битка между Риа и Сайкс

Шефът на Kawasaki: Очаквам чиста битка между Риа и Сайкс

61
0

Шефът отбора на Kawasaki в WSBK – Гуим Рода заяви, че очаква чиста битка през този сезон между бившия световен шампион Том Сайкс, който е за 4-а година в тима и новия пилот в отбора Джонатан Риа, който спечели първото състезание за сезона в края на миналия месец на Филип Айлънд.

Коментарите на Рода идват след словесната престрелка в края на сезон 2014 между Сайкс и неговия вече бивш съотборник Лорис Баз. Всичко започна, след като французина удари и събори Сайкс на пистата Сипанг в средата на сезона. Битката на пистата и извън нея се засили, защото Баз игнорира отборните заповеди в последните два кръга, когато трябваше да се даде възможност на Сайкс да се бори за защита на титлата си със Силвен Гинтоли. Кавгата се пренесе в Twitter, като Риа и Сайкс си разменяха онлайн обиди.
В изказване преди втория кръг, който е следващата седмица на новата писта в Тайланд, шефът на отбора подчерта, че целта за този сезон трябва да бъде гарантираното добро представяне на двамата пилоти: От гледна точка на тима, нашата цел е винаги да бъдем в предната част на класирането при производителите. Ще използваме всички инструменти, за да стане това възможно. Какви позиции и отношения имат между тях, за нас не е толкова важно. Ние просто очакваме те да разберат ролите си в екипа. Те трябва да имат два байка на подиума, до колкото това е възможно и да правят чиста борба на пистата.