Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шафнауер: В F1 не знаеш какво ще се случи, Грожан може да...

Шафнауер: В F1 не знаеш какво ще се случи, Грожан може да те удари

2418
0
Отмар Шафнауер
Отмар Шафнауер; снимка: Ред Бул Контентпуул

Шефът на Рейсинг Пойнт Отмар Шафнауер се заяде с пилота на Хаас Ромен Грожан по време на представянето на новата кола RP20. Босът каза, че във Формула 1 никога не знаеш какво ще се случи, защото французинът още се състезава и може още в първата обиколка да те удари.

В кариерата си в Гран при досега Грожан често се замесваше в инциденти или създаваше такива. Най-значимият от тях беше Белгия през 2012 г. Тогава той като пилот на Лотус предизвика масова катастрофа след старта на първия завой. Заради това той получи наказание да не участва в едно състезание.

„Искаме тази година да сме 4-и при конструкторите и да сме по-близо от всякога до водещите 3 тима“, каза Шафнауер по отношение на амбициите на тима за 2020 г.

„Миналата година беше малко трудна за нас. Завършихме 7-и и бяхме в дъното сред отборите от средата на колоната. За тази година искаме да направим стъпка напред. За да постигнем това, трябваше да свършим много работа по отношение на развитието на колата през зимата.

А задачата ни не е лесна, защото конкуренцията става по-силна. В Макларън свършиха много добра работа през 2019 г. В Рено, с техните над 650 служители и заводската подкрепа, няма да е лесно да бъдат победени. Дори в Торо Росо (сега Алфа Таури) с възраждането на Хонда се справяха много добре в края на миналата година.“

Шафнауер обаче е уверен, че със свършената работа по новата кола и тази от страна на Мерцедес по новата задвижваща система, в Рейсинг Пойнт имат добър шанс да постигнат целите си през 2020 г.

Водещият пилот на тима Серхио Перес каза, че с новия автомобил RP01 ще има шанса тази година да направи най-силния си сезон във Формула 1.

„Мисля, че имахме много силна втора половина на миналия сезон. Не виждам причина да не започнем силно в Мелбърн през тази“, каза мексиканецът. „Надявам се, че този сезон ще ми бъде най-добрият в F1 досега.“