Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шампионатът на Розберг не е отговорност на Верстапен, смята Хорнер

Шампионатът на Розберг не е отговорност на Верстапен, смята Хорнер

22
0

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер смята, че шефът на борда на директорите на Мерцедес за F1 Ники Лауда не е прав да критикува Макс Верстапен за агресивното му опити за изпревари Нико Розберг по време на Гран При на Мексико. Той заяви, че работата на Верстапен не е да кара по начин, по който да улеснява Нико и Сребърните стрели.

Лауда разкритикува карането на холандеца, който избута Нико извън пистата в битката им за по-предна позиция на първия шикан, след което Розберг се върна на трасето пред съперника си на 2-а позиция. Стюардите решиха да не наказват пилота на Мерцедес, тъй като той е бил пред Верстапен в момента на инцидента между двамата и излизането му от трасето е било подпомогнато от Макс.

„Не мисля, че Макс направи нещо нередно, заяви Хорнер. – Шампионатът на Розберг не е отговорност на Макс. Имаше възможност с изостанал болид и той искаше да се възползва от нея. Не успя да спре навреме за завой 4. Това е, което го прави зрелищен пилот. Не смятам наказанието на Макс за справедливо. Няма разлика между действията му и тези на Хамилтън от старта. Търсихме изясняване, но ни казаха, че им трябва време да направят задълбочен анализ.”

Хорнер заяви още, че Себастиан Фетел е бил различен по времето, в което караше за Ред Бул. Германският пилот на Ферари напоследък е много изнервен от липсата на добри резултати и поведението на съперниците си на пистата, като в последния кръг в Мексико дори отправи обидни думи към състезателния директор на ФИА Чарли Уайтинг.

„Той нямаше такова поведение, когато караше за нас (в периода 2009-2014 г.), заяви Кристиан. – Очевидно неговата неудовлетвореност се увеличава и всеки може да чуе това.