Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шансът Хамилтън да остане в Мерцедес е 75%, твърди Волф

Шансът Хамилтън да остане в Мерцедес е 75%, твърди Волф

1714
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Спас Генев/spasgp.com

Шансът Люис Хамилтън да остане в тима на Мерцедес и след 2020 г. е 75%. Това твърди шефът на Сребърните стрели Тото Волф.

В последните седмици се появиха много спекулации, че британецът може да напусне немския екип след края на следващия сезон, когато изтича договорът му, и да се присъедини към Ферари.

Според информация на италианското издание Gazzetta dello Sport в последните няколко месеца Хамилтън на два пъти се е срещнал с президента на Ферари Джон Елкан.

Самият Волф заяви, че не вижда проблем в това Хамилтън да води преговори с екипа на Ферари. Но според него вероятността шампионът да остане в тима от Бракли е доста по-голяма, отколкото да напусне.

„Бих дал лично оценка на шансовете на Хамилтън да остане в Мерцедес. И тя е 75% шанс да го направи“, заяви Волф.

„Казвам такава цифра, защото всичко говори за това, че отношенията между двете страни ще продължат. Но има и 25%, които са извън нашия контрол. Ще видим какво ще се случи в следващите месеци.“

Австриецът заяви още, че докато Мерцедес може да направи бърза кола и мощен двигател, винаги ще има възможността да избира кой пилот да я кара. Според него приоритет за Люис ще бъде да се опита да се разбере с Мерцедес и да остане.