Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шарл Льоклер спечели втората свободна тренировка за Гран при на Монако

Шарл Льоклер спечели втората свободна тренировка за Гран при на Монако

3948
0
Монте Карло
снимка, Пирели

Шарл Льоклер спечели втората тренировка за Гран при на Монако. Пилотът на Ферари записа най-бързата обиколка за 1:11.684, като изпревари с 0.112 съотборника си Карлос Сайнц. Трети остана световният шампион Люис Хамилтън, 0.390 зад времето на Льоклер. Четвърти и пети завършиха Макс Верстапен (+0.397) и Валтери Ботас (+0.423).

 

Температурата на въздуха бе 21 градуса, а тази на пистата- 50. Влажността бе 34 %.

Малко след старта на тренировъчната сесия всички пилоти бяха на пистата и се образува сериозен трафик. Първото най-добро време записа Джовинаци, веднага изместен от Ландо Норис. След това Сайнц изпревари бившия си съотборник и излезе начело.

След първите 10 минути Верстапен излезе начело с 1:13.499, като неговия тур бе идентичен с този на Хамилтън. След тях се движеха Сайнц, Перес, Ботас, Льоклер, Норис, Гасли, Фетел и Райконен. При следващите си опити Макс и Люис пододбриха своите времена и световният шампион поведе с резултат от 1:12.772. В дъното на колоната очаквано бяха състезателите на Хаас Мик Шумахер и Никита Мазепин. Единствено Карлос Сайнц правеше обиколки с гуми хард, докато всички други бяха с медиум.

В следващите минути всички пилоти се прибраха в гаражите на своите екипи и смениха своите гуми. Джордж Ръсел и Николас Латифи излязоха със софт в опит да подобрят своите постижения. Освен тях на трасто бе и Шарл Льоклер. Латифи допусна грешка на Фибата и предизвика развяването на жълти флагове. Канадецът успя да продължи участието си в сесията безпроблемно. Юки Цунода се удари на излизане от шикана пред басейна.

Половин час след старта на тренировка номер две на върха бяха пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Валтери Ботас, следвани от Джовинаци и Сайнц. След тях се движеха Верстапен и Перес от Ред Бул, Райконен, Гасли, Окон и Латифи. Сайнц подобори времето на Люис, а Верстапен излезе на втора позиция. И тримата бяха с най-меката смес гуми на Пирели.

Няколко минути по-късно Льоклер подобри времето на съотборника си и излезе на първа позиция с 1:11.684. Шарл пропусна голяма част от първата тренировка заради проблем със скоростната кутия.

До края на втората тренировъчна сесия Сайнц излезе на втора позиция, а пилотите вече правеха състезателни симулации. Мик Шумахер загуби контрола на своя болид и се удари в мантинелите. Това предизвика развяване на жълти флагове и спря в зоната за сигурност.


След това тренировката беше спряна и не бе рестартирана. В крайна сметка Льоклер записа най-доброто време. До него завърши неговият съотборник Карлос Сайнц. Трети и четвърти се наредиха Люис Хамилтън и Макс Верстапен. Челната десетка допълниха Валтери Ботас, Ландо Норис, Пиер Гасли, Серхио Перес, Антонио Джовинаци и Себастиан Фетел.