Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 На Шарл е позволено да завърши пред Фетел, заяви Биното

На Шарл е позволено да завърши пред Фетел, заяви Биното

2855
0
Матиа Биното, снимка: Ферари

Спортният шеф на Ферари Матиа Биното заяви, че Шарл Льоклер е свободен да завърши пред съотборника си Себастиан Фетел. 21-годишният пилот спечели полпозишъна за Гран при на Бахрейн, като изпревари именно германеца и то убедително.

В първия кръг от сезона в Австралия Льоклер беше по-бърз от Фетел в края на състезанието, но му бе наредено да остане зад него и да не се опитва да го изпревари. Според Биното сега в Бахрейн той ще може да завърши пред Фетел. Но е важно двамата да не поемат рискове и да се ударят.

„Шарл е свободен да кара колкото може по-бързо, каза босът. – Позволено му е да спечели полпозишъна и да се опита да остане начело в състезанието. Ние няма да го спираме да направи това. Но е важно пилотите ни да не се борят, да поемат рискове и да се ударят.

Няма съмнение, че ако след първата обиколка Шарл води, то той ще може да остане на тази позиция. Ако в края на състезанието е първи, Льоклер също ще може да завърши на това място.“

Запитан дали това означава, че на двамата все пак няма да е разрешено да се борят един с друг, Биното заяви: „Нека да изчакаме следващите състезания и да видим какви ситуации ще има и как ще реагираме в отбора. Утре очаквам тежко състезание срещу пилотите на Мерцедес.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.