Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шарл: Не знам дали трасето в Сочи е най-доброто за старт от...

Шарл: Не знам дали трасето в Сочи е най-доброто за старт от първа позиция

2337
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер не е сигурен дали трасето в Сочи е най-доброто за старт от първа позиция. Причината е, че спринтът до втория завой е много дълъг и пилотите зад него ще имат шанс да използват въздушната му струя и да го атакуват.

Пилотът на Ферари бе най-бърз в квалификацията за Гран при на Русия днес, като остави зад себе си Люис Хамилтън и Себастиан Фетел. Състезателят от Монако обаче ще има сериозно предимство спрямо Люис, тъй като шампионът ще потегли с по-бавните гуми медиум.

„Определено е страхотно отново да съм на първа позиция. Но не знам дали това е най-доброто трасе да потеглиш първи“, каза Шарл. „Правата е много дълга и стартът утре ще бъде още по-важен от обикновено. Но постижението ни определено е добро за начало на състезанието. Имаме обаче още да извървим дълъг път.”

Фетел очаквано не беше доволен от класирането си. Той изостана с 0.4 сек от съотборника си и призна, че не е извадил максималното от колата като скорост.

Пред него ще потегли Хамилтън, като Себастиан ще трябва да го атакува още в началото, за да има шанс да се бори за победата.

„Имахме нужната скорост и мислех, че ще успя да взема всичко от автомобила“, обясни Фетел. „Не успях, но тук на старта имаш потенциално предимство ако си по-назад. Но трябва да направиш добър старт.”

Шефът на Скудерията Матия Биното заяви, че е останал изненадан от решението на тима на Мерцедес неговите пилоти да преминат 2-ата част на квалификацията с гумите медиум. Те ще стартират с тях в надпреварата, като това е избор на алтернативна стратегия от страна на Сребърните стрели спрямо по-бързите коли на Ферари при използване на гуми софт.

„Техният избор да стартират с медиум гуми бе изненадващ за нас“, заяви Биното пред Sky Sports. „Това не беше нещо, което сме обсъждали да направим. Мисля, че трябва да се опитаме да разберем защо те направиха такъв избор. Но със сигурност с меките гуми ще имаме предимство на старта. А той ще е от ключово значение.”